Аннотация
Ushbu maqola uzumchilik sanoati, uzum navlari va ularning agrobiologik xossalarini o’rganish orqali respublikamiz miqyosida uzumchilik sanoatining ahamiyati va istiqbollarini asoslaydi. Uzum mevasining tarkibidagi vitamin va menerallarning guruhlanishi va ularning inson organizmiga foydali va zararli jihatlarini ushbu maqola orqali yoritib beriladi. Mamlakatimizda bugungi kunda bir necha xil uzum navlari ustida tadqiqot ishlari olib borilgan bo’lib ushbu maqola asosida bu turlarning bir nechtasi tahlil qilingan. Tahlil va tadqiqotlar natijalari asosida tavsiya va takliflar tayyorlandi.
Библиографические ссылки
O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2017 yil 7 fevraldagi “2017-2021 yillarda O‘zbekiston Respublikasini beshta ustuvor yo‘nalishi bo‘yicha Harakatlar strategiyasi” to‘g‘risidagi PF -4947- sonli farmoni.
O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2019 yil 20 martdagi “O‘zbekiston Respublikasida bog‘dorchilik va issiqxona xo‘jaligini yanada rivojlantirish chora-tadbirlari to‘g‘risida”gi PQ-4246-son qarori
O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining “Meva –sabzavot chilik va uzumchilikda oilaviy tadbirkorlikni rivojlantirish, qishloq xo‘jaligi ishlab chiqarishida dehqon xo‘jaliklarining ulushini oshirish chora-tadbirlari to‘g‘risida”gi (PQ-20-son, 23.11.2021 yil) Prezident Qarori
Q. Rajabov. Tokburi. Dushanbe, Irfon, 1989, 109 b.
R. Yunusov, G‘.A. G‘anieva, X.X. Salimova. Uzumni saqlash va qurutish texnologiyasi. Durdona nashiryoti, Buxoro, 2022, 33 b.
Ma’murov F. Uzumchiliklarning zamonaviy asoslari, 2020, 205 b.