Abstract
Ushbu maqolada ovqatlanishni vitaminlashtirishning ahamiyati, usullari va amaliyoti ko'rib chiqiladi. Vitaminlar inson salomatligi uchun zarur bo'lib, ularning yetishmasligi turli kasalliklarga olib kelishi mumkin. Maqolada ovqatni vitaminlar bilan boyitishning usullari, oziq-ovqat mahsulotlarini tanlash va tayyorlashda e'tibor berilishi lozim bo'lgan jihatlar, shuningdek, vitaminlashtirishning sog'liqni saqlashdagi o'rni haqida ma'lumotlar beriladi.
References
Salomova F.I., Iskandarova Sh.T., Abdukadirova L.K. va boshqalar. "Gigiyena. Tibbiy ekologiya" darsligi. Toshkent tibbiyot akademiyasi, 2018.
"Bog'cha yoshidagi bolalar aniq ovqatlanishini o'rganish va uning ahamiyati" maqolasi.
"Oziq-ovqat mahsulotlarini vitaminlar bilan boyitish usullari" maqolasi.
"Oziq-ovqat mahsulotlarini vitaminlashtirishning ahamiyati" maqolasi.
"Oziq-ovqat mahsulotlarini tanlaibor berilishi lozim bo'lgan jihatlar" maqolasi.
"Oziq-ovqni saqlash va tayyorlashda vitaminlarning saqlanishi" maqolasi. sh rejimi va vitaminlarga boy mahsulotlar" maqolasi.