O‘ZBEK TILSHUNOSLIGIDA GLYUTTONIK LEKSIKANING O‘RGANILISH XUSUSIYATLARI
pdf

Ключевые слова

Ushbu maqolada gastronomiyaga oid birliklar, glyuttonik leksikaning filologik va tarixiy jihatdan o‘rganilish bosqichlari ko‘rsatib o‘tilgan.

Аннотация

Ushbu maqolada gastronomiyaga oid birliklar, glyuttonik leksikaning filologik va tarixiy jihatdan o‘rganilish bosqichlari ko‘rsatib o‘tilgan.  

pdf

Библиографические ссылки

Xudayarova M. O‘zbek tilidagi taom nomlarining lingvistik tahlili. Filol.f.n. dis... avtoreferati. -T.: 2008.

Ikramova N. Uzbekskaya kulinarnaya leksika: Dis. ... kand. filol. nauk. - Tashkent, 1983.

O‘zbek xalq shevalari lug‘ati /Mas'ul muharrir: Sh.Shoabdurahmonov. -T.: Fan, 1971; G‘aybullaev S. Qorako‘l shevasining tarovati. -T.: Nihol, 2017.

Mahmudov K. O‘zbek tansiq taomlari. - T.: Mehnat, 1989. - 342 b;

Odilova G. Glyuttonik diskurs asoslari. Toshkent. “Mumtoz so‘z”, 2020.