Abstract
Ushbu maqolada gastronomiyaga oid birliklar, glyuttonik leksikaning filologik va tarixiy jihatdan o‘rganilish bosqichlari ko‘rsatib o‘tilgan.
References
Xudayarova M. O‘zbek tilidagi taom nomlarining lingvistik tahlili. Filol.f.n. dis... avtoreferati. -T.: 2008.
Ikramova N. Uzbekskaya kulinarnaya leksika: Dis. ... kand. filol. nauk. - Tashkent, 1983.
O‘zbek xalq shevalari lug‘ati /Mas'ul muharrir: Sh.Shoabdurahmonov. -T.: Fan, 1971; G‘aybullaev S. Qorako‘l shevasining tarovati. -T.: Nihol, 2017.
Mahmudov K. O‘zbek tansiq taomlari. - T.: Mehnat, 1989. - 342 b;
Odilova G. Glyuttonik diskurs asoslari. Toshkent. “Mumtoz so‘z”, 2020.