O‘ZBEK TILSHUNOSLIGIDA GLYUTTONIK LEKSIKANING O‘RGANILISH XUSUSIYATLARI
pdf (Русский)

Keywords

Ushbu maqolada gastronomiyaga oid birliklar, glyuttonik leksikaning filologik va tarixiy jihatdan o‘rganilish bosqichlari ko‘rsatib o‘tilgan.

Abstract

Ushbu maqolada gastronomiyaga oid birliklar, glyuttonik leksikaning filologik va tarixiy jihatdan o‘rganilish bosqichlari ko‘rsatib o‘tilgan.  

pdf (Русский)

References

Xudayarova M. O‘zbek tilidagi taom nomlarining lingvistik tahlili. Filol.f.n. dis... avtoreferati. -T.: 2008.

Ikramova N. Uzbekskaya kulinarnaya leksika: Dis. ... kand. filol. nauk. - Tashkent, 1983.

O‘zbek xalq shevalari lug‘ati /Mas'ul muharrir: Sh.Shoabdurahmonov. -T.: Fan, 1971; G‘aybullaev S. Qorako‘l shevasining tarovati. -T.: Nihol, 2017.

Mahmudov K. O‘zbek tansiq taomlari. - T.: Mehnat, 1989. - 342 b;

Odilova G. Glyuttonik diskurs asoslari. Toshkent. “Mumtoz so‘z”, 2020.