PISTA PO'CHOG'IDAN ANTIOKSIDANT MODDA OLISH
PDF (Русский)

Keywords

Antioksidant, Fenolik birikmalar, Flavonoidlar, Ekstraksiya, Etanol eritmasi.

Abstract

Pista yetishtirish va qayta ishlash jarayonida katta miqdorda po‘choq chiqindilari hosil bo‘ladi. Ko‘pchilik hollarda bu po‘choqlar foydasiz chiqindi sifatida tashlab yuboriladi. Aslida esa, pista po‘chog‘i tarkibida biologik faol moddalarning, xususan, kuchli antioksidant xususiyatga ega bo‘lgan fenolik birikmalarning mavjudligi aniqlangan. Ushbu ishda ana shu po‘choqlardan antioksidant moddalarni ajratib olishning usullari, ularni tahlil qilish metodlari va amaliy qo‘llanilishi o‘rganildi.

PDF (Русский)

References

Shahidi, F., & Ambigaipalan, P. (2015). Phenolics and polyphenolics in foods, beverages and spices: Antioxidant activity and health effects – A review. Journal of Functional Foods, 18, 820–897.

Koca, N., & Karadeniz, B. (2009). Antioxidant properties of shelled pistachio nuts (Pistacia vera L.) and their relationships with phenolic composition. Journal of Food Quality, 32(1), 93–106.

Karakaya, S., & Yılmaz, Y. (2007). Antioxidant activity of pistachio (Pistacia vera L.) shell extract and its application in sunflower oil. International Journal of Food Science and Technology, 42(4), 412–416.

Дехканова, Н., Рахматкариева, Ф., & Жамолиддинова, Н. (2022). ТЕРМОДИНАМИКА АДСОРБЦИИ СЕРОВОДОРОДА НА ЦЕОЛИТЕ NаX. Farg'ona davlat universiteti, (3), 51-51.

Абдурахмонов, Э. Б., Дехканова, Н. Н., Рахматкариева, Ф. Г., Кохаров, М., & Жамолиддинова, Н. Б. К. (2022). КАЛОРИМЕТРИЧЕСКИЙ АНАЛИЗ АДСОРБЦИИ МЕТИЛМЕРКАПТАНА В ЦЕОЛИТЕ NAX. Universum: химия и биология, (11-2 (101)), 22-28.

Усмонов, А. Х., & Дехканова, Н. Н. ЗАКОНОМЕРНОСТИ АДСОРБЦИИ СЕРОВОДОРОДА, В ЦЕОЛИТЕ NaX. ЖАРЧЫСЫ, 279.

Дехканова, Н. Н. (2021). ВНЕДРЕНИЕ ЦИФРОВЫХ ТРАНСФОРМАЦИЙ В ВЫСШИЕ УЧЕБНЫЕ ЗАВЕДЕНИЯ. Научный редактор, 29.

Дехканова, Н. Н., & Рахматкариева, Ф. Г. (2022). КОЛЛОИДНАЯ ХИМИЯ. Главный редактор, 22