OZIQ-OVQAT MAHSULOTLARIDA C VITAMIN QOʻLLALISHI
pdf

Keywords

Vitamin, askarbinka, apelsin, sharbat, oziq-ovqat, Kislota, qulupnay, qalampir, organizm.

Abstract

Ushbu maqolada butun insoniyat hayoti davomida istemol qiladigan masalliq va maxsulotlarda C vitaminining qo’llanilishi, C vitamin qanday maxsulotlarda uchrashi haqida bilib olamiz. Ushbu vitaminni qanday aniqlash yo’llarini va  inson organizimi uchun qanday ahamiyatga ega ekanligi haqida so’z yurutiladi.

pdf

References

Q.Majidov, R.A.Maxmudov, D.Yu. Maxmudov, N.Q.Majidova “Oziq ovqat kimyosi va biokimyosi” 253 b.

V. L. Kretovich "Osnovi bioximii rasteniy" Izdatel'stvo «Visshaya shkola» Moskva -1964.

V.G.SHerbakov «Bioximiya rastitel'nogo sir'ya» Moskva «Kolos» 1999.

V.G.SHerbakov «Bioximiya i tovarovedenie maslichnogo sir'ya». -4-e izd., pererab i dop.-M., Agropromizdat, 1991,- 304 s.

Raxmatov N.A., Maxmudov T.M., Mirzaev S. Biokimyo. Darslik -Т.: Ta'lim, 2009. -528 b

Eshmuratov M., Arzimbetova M. QARAQALPAQSTAN RESPUBLIKASINDA EKOLOGIYA HÁM AZIQ-AWQAT //NRJ. – 2024. – Т. 1. – №. 4. – С. 347-350.

Eshmuratov M., Qo‘chqorova Z. OZIQ-OVQAT TARKIBIDAGI MINERAL MODDALAR //NRJ. – 2024. – Т. 1. – №. 3. – С. 888-891.

Ешмуратов М. НОВЫЕ РАЗРАБОТКИ В ТЕХНОЛОГИИ ИСКУССТВЕННОГО МЯСО //Modern Science and Research. – 2024. – Т. 3. – №. 5. – С. 958-962.

ВЛИЯНИЕ КОНЦЕНТРАЦИИ ЩЕЛОЧИ И КОЛИЧЕСТВО ЭКСТРАГИРУЕМОГО ХЛОПКОВОГО МАСЛА В ПРОЦЕССЕ НА КАЧЕСТВО ВЫСОКОТЕМПЕРАТУРНОЙ НЕЙТРАЛИЗАЦИИ РАФИНИРОВАННОГО МАСЛА //Scientific progress. – 2021. – Т. 2. – №. 7. – С. 75-77. Podvalova V. et al. Analysis of Consumer Preferences and Veterinary and Sanitary Evaluation of the Cooked Sausages Quality Produced by Primorsk Manufacturers //International Scientific Conference on Agricultural Machinery Industry “Interagromash"”. – Cham : Springer International Publishing, 2022. – С. 1743-1750.